Štab za vanredne situacije: Ograničeno okupljanje, kraće radno vreme kafića

  09 jul 2020
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Opštinski Štab za vanredne situacije današnjim zaključkom nalaže preduzimanje novih mera u cilju sprečavanja i ublažavanja posledica virusa Covid-19.

Od danas (9. jula) do daljeg je obavezna upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima na teritoriji opštine Bečej i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 m. Zabranjeno je organizovanje proslava i drugih okupljanja u zatvorenom prostoru za više od 50 lica, kao i na otvorenom prostoru za više od 100 lica, uz obavezu obezbeđivanja fizičke distance od minimum 1,5 m, uz poštovanje mera lične zaštite.

Ove mere se odnose na sve vlasnike i korisnike zatvorenih prostora.

Ograničeno je i radno vreme ugostiteljskih objekata, objekata za priređivanje igara na sreću i igara za zabavu (restorani, kafići, barovi, picerije i ostali ugostiteljski objekti, kladionice, igraonice…), kao i objekata koji pružaju usluge ishrane i pića (kiosci sa gril i brzom hranom) na teritoriji opštine Bečej, od 6 do 23 časa.

Obavezuju se trgovinske radnje, supermarketi, mini-marketi da pojačano vrše dezinfekciju svih površina, posebno potrošačkih kolica i korpi.

Nalaže se pojačan rad komunalnih preduzeća sa teritorije opštine Bečej naročito u pogledu pranja i dezinfekcije javnih površina u cilju obezbeđivanja zdravstvene bezbednosti građana opštine Bečej.

Odeljenju za urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor Opštinske uprave naložena je se mera pojačanog nadzora nad primenom mera propisanih ovim zaključkom.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija