Štab za vanredne situacije: Maske obavezne za sve, na bazenu najviše 200 ljudi

  17 jul 2020
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Opštinski Štab za vanredne situacije današnjim (17. jul) zaključkom nalaže preduzimanje novih mera u cilju sprečavanja i ublažavanja posledica virusa Covid-19. Sve mere važe od danas.

Zabranjuju se javna okupljanja na teritoriji opštine Bečej na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru – kada se istovremeno okuplja više od 10 osoba, s tim što rastojanje između prisutnih mora biti najmanje 1,5 metara (jedna osoba na svaka 4 kvadratna metra).

Zabrana okupljanja traje dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti Covid-19.

Za vreme boravka na javnim mestima u zatvorenom prostoru, građani su dužni da nose zaštitne maske i održavaju međusobno rastojanje od najmanje jedan i po metar između dva lica koja ne borave u istom domaćinstvu (jedna osoba na svaka 4 kvadratna metra).

Na javnim mestima na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće održati rastojanje između dve osobe od najmanje jedan i po metar (ispred prodavnica, apoteka, na autobuskim i drugim stajalištima…), nošenje zaštitnih maski je obavezno.

U javnom prevozu putnika obavezno je nošenje zaštitnih maski.

Roditelji maloletne dece ili dece sa smetnjama u razvoju, odnosno njihovi staratelji dužni su da obezbede da deca nose zaštitnu masku.

Korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena mora se organizovati uz poštovanje sledećih pravila: ograničava se broj posetilaca na otvorenom bazenu na maksimalno 200 osoba, razmak između ležaljki koju zauzimaju jedna ili dve osobe, osim porodica sa malom decom, mora da iznosi najmanje dva metra, zabranjeni su sportovi van vode koji uključuju bliski kontakt, ugostiteljski objekti mogu da služe samo hranu zapakovanu u originalnim pakovanjima, stolovi u ugostiteljskim objektima moraju biti udaljeni najmanje 1,5 metara, zaposleni na bazenu moraju da nose zaštitne maske kada su u kontaktu sa posetiocima, strogo poštovanje preporuke za rad otvorenih bazena Instituta za javno zdravlje Vojvodine i nadležnih organa.

Za sprovođenje ovih mera zadužuje se Ustanova za sportsku i kulturnu aktivnost omladine Bečej „Đorđe Predin Badža“, piše u današnjem zaključku Štaba za vanredne situacije opštine Bečej.

Odeljenju za Urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor Opštinske uprave opštine Bečej naloženo je da nadzire primenu mera propisanih zaključkom.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija