Nesreća na obali Tise: Teretni brod naleteo na malu marinu

  08 oktobar 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Teretni brod sa dve barže juče popodne udario je u malu marinu na Tisi i nasukao se na obalu kod takozvane krivine, između stepenica i kamp naselja. Povređenih nije bilo.

Prilikom udara broda uništen je deo konstrukcije male marine koja je u februaru mesecu postavljena na obali Tise. U udaru broda u marinu uništeni su i na tom potezu reke privezani čamci.

Teretni brod koji je po nezvaničnim informacijama novinara u vlasništvu beogradske firme, saobraćao je pod slovačkom zastavom i kretao se iz pravca Novog Bečeja ka Bačkom Petrovom Selu.

Razloge udara broda u pristanište na krivini Tise kod Bečeja treba da utvrdi istraga.

Danas bi na mesto nesreće trebalo da izađu predstavnici Lučke kapetanije i vodne inspekcije, a juče su na terenu osim policije koja je obavila uviđaj, bili i načelnica Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor Daniela Doroslovački i saobraćajni inspektor Nebojša Ćuk.

U vezi sa plutajućom malom marinom, koja je postavljena u okviru IPA projekta prekogranične saradnje, Doroslovački je izjavila da lokalna samouprava raspolaže potrebnom dokumentacijom, da su svi nadležni dali saglasnost za njeno postavljanje, da lokalna samouprava poseduje plan mesta postavljanja i ugovor o zakupu vodne površine.

Međutim, izjavila je Doroslovački za Bečejski mozaik, postoji mogućnost da se nakon nesreće preispita odluka o mestu postavljanja marine.

Vrednost projekta bila je oko 172.000 evra, a većim delom finansiran je iz IPA fonda.

Podsetimo da ovo nije prvi put da teretni brod udari u obalu na takozvanoj krivini Tise kod Bečeja, poslednja nezgoda na reci desila se prošle godine, s manjim posledicama.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija