Odštampajte ovu stranicu

Fondacija Prosperitati: Za izgradnju hotela u Bečeju oko 120 miliona dinara

  22 januar 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Jedan od dobitnika na konkursu Fondacije Prosperitati za razvoj turizma je i društvo sa ograničenom odgovornošću „Obrock food“ iz Bečeja, koje je na konkursu fondacije dobilo 366,4 miliona forinti, to jest oko 120 miliona dinara – oko 40 odsto ulaganja u izgradnju turističkog kapaciteta.

Rezultati konkursa objavljeni su početkom decembra 2020. godine.

Predsednik Skupštine opštine Bečej Igor Kiš je na svom Fejsbuk profilu 19. januara 2021. godine objavio da je tog dana potpisan ugovor o sufinansiranju projekta čiji će rezultat biti izgradnja novog, modernog hotela u Bečeju.

Uz post, Kiš je priložio i nekoliko fotografija, jednu s potpisivanja ugovora sa predstavnicima Fondacije Prosperitati i nekoliko, verovatno iz idejnog projekta budućeg hotela, koji će biti izgrađen, kako je kasnije objasnio na društvenoj mreži, na placu u blizini „Jodne banje“ u Zmaj Jovinoj ulici.

Ukoliko je 40 odsto ulaganja u izgradnju hotelskog smeštaja 120 miliona dinara (oko milion evra), onda bi celokupan projekat trebalo da vredi oko 300 miliona dinara.

Za sada se ne zna kada bi trebalo da bude započeta izgradnja hotela.

„Obrock food“ d.o.o. je po podacima sa sajta Agencije za privredne registre osnovan 2016. godine.

Navodi se da je sedište firme u Glavnoj ulici broj 16 u Bečeju, a da je adresa za prijem pošte u ulici Zmaj Jovina 88, gde se nalazi knjigovodstveno preduzeće, a prekoputa je placa gde bi trebalo da bude izgrađen smeštajni kapacitet.

Direktor i vlasnik preduzeća je Deže Feher iz Bečeja, a osnovni kapital firme je 1.000 dinara.

Inače, u novembru 2019. godine promenjen je zakonski zastupnik firme „Obrock food“: umesto imena direktora Lasla Korodija iz Mađarske upisano je ime Dežea Fehera iz Srbije.

Tada je promenjen i vlasnik firme, stopostotni vlasnik postaje Feher umesto „Interflow invest“ d.o.o. iz Mađarske.

Gubitak firme „Obrock food“ za poslovnu 2019. godinu bio je 34.790,03 dinara.

K.D.F (Nastavak teksta u Bečejskom mozaiku koji je na kioscima od 22. januara; Fotografija sa potpisivanja ugovora: FB stranica Igora Kiša)