Konkursi Kancelarije za mlade: O herojima, iluzijama i kulturi

  11 mart 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kancelarija za mlade opštine Bečej objavila je tri konkursa za mlade od 15 do 30 godina starosti sa teritorije opštine Bečej.

Tema literarnog konkursa je „Heroji našeg doba“.

„Kroz konkurs želimo da se upoznamo sa sistemom vrednosti koji neguju mladi u današnje vreme, odnosno kroz ličnosti koje za njih predstavljaju lidere, uzore i heroje“, kažu u Kancelariji za mlade.

Radove na srpskom i mađarskom jeziku mladi mogu da pošalju na i-mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 22. marta, a žiri u sastavu dr Žarka Svirčev, Ivana Petrović, profesorka srpskog jezika i književnosti, Monika Nađ Cigura, profesorka mađarskog jezika i književnosti, odlučiće o najkreativnijem radu, čiji će autor biti nagrađen e-knjigom i godišnjom članarinom u Narodnoj biblioteci.

Tema foto-konkursa je „Igra iluzije“. Fotografiju (jednu po osobi) mladi mogu da pošalju na i-mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 22. marta sa naznakom „za foto-konkurs“. Zabranjeno je korišćenje Fotošopa i drugih programa za obradu fotografija.

Stručni žiri u sastavu Laslo Rac, Danijel Rauški i Arpad Šipoš odlučiće o najkreativnijem radu, čiji će autor dobiti Nikon D3500 fotoaparat i ulaznicu za dvoje u Muzej iluzije u Beogradu.

Video konkurs nosi naziv „Budi COOLturan!“. Video ili skeč u trajanju od 1 do 5 minuta mladi mogu da pošalju na i-mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 26. marta sa naznakom „za video konkurs“.

„Kroz konkurs želimo da afirmišemo mlade da kroz kratak snimak prikažu šta za njih znači biti kulturan u današnje vreme ili da motivišu svoje vršnjake da budu kulturni“, saopšteno je iz Kancelarije za mlade.

Stručni žiri u sastavu Miloš Blažin i Marijana Đaković odlučiće o najkreativnijem radu, čiji će autor biti nagrađen GOPRO kamerom.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija