Više od 860 registrovanih slučajeva zaraze – povećan broj lekara u kovid ambulanti

  07 april 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U kovid ambulanti bečejskog Doma zdravlja u poslednjih 48 sati – 5. i 6. aprila – antigenskim testom testirano je 148 građana, a 45 rezultata (30,4 odsto) je bilo pozitivno na kovid-19 – 5. aprila od 78 antigenskih testova 20 je bilo pozitivno na koronavirus, a 6. aprila od 70 testova 25.

U poslednjih 48 sati pet osoba je upućeno na bolničko lečenje.

Iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine stiglo je 22 rezultata PCR testova od kojih je 13 (59 odsto) pozitivno na koronavirus.

Za dva dana uzorkovano je 53 PCR testa i poslato na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine, navodi se u dnevnim izveštajima Štaba za vanredne situacije opštine Bečej.

Građani za koje se sumnja da su zaraženi ili da su bili u kontaktu sa zaraženima, upućeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji kovid-19 u opštini Bečej zaključno sa 6. aprilom oboleo je ukupno 2.801 građanin. Broj registrovanih aktivnih slučajeva zaraženih kovidom-19 6. aprila bio je 864, a dan ranije 786.

Direktorka Doma zdravlja Kosana Nešić je o velikom broju zaraženih i hospitalizovanih pacijenata i o tome da li je lekarima u kovid ambulanti omogućeno da urade potreban broj snimanja pluća, rekla: „Mi smo pre ovog talasa imali jednog lekara pre i jednog lekara popodne. Sada imamo šest lekara koji su vezani za kovid, sa dosta sestara, tehničara, laboranata. Što se tiče rendgena, ranije su dnevno po tri sata rađeni rendgeni tim pacijentima, a sada je obezbeđeno još bar dva sata“.

Dom zdravlja Bečej od početka pandemije ne saopštava broj preminulih građana zbog posledica koronavirusa. Nešić je rekla novinarima da te podatke zatraže od Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija