Igralište bez dozvole u školi u Poljanici: Danas inspekcijski nadzor

  14 jun 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nadležna opštinska inspekcija će danas da obavi nadzor nad nedavno postavljenim igralištem u dvorištu izdvojenog odeljenja škole „Šamu Mihalj“ u Poljanici, rekla je načelnica Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor Opštinske uprave Daniela Doroslovački. Ona je kazala da je igralište postavljeno bez dozvole.

Naime, prethodno je, 10. juna, Liga socijaldemokrata Vojvodine u Bečeju podnela prijavu Odeljenju za urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor Opštinske uprave, kao i prosvetnoj inspekciji zbog postavljanja dečjeg igrališta u dvorištu izdvojenog odeljenja škole „Šamu Mihalj“ u Poljanici.

U prijavi LSV Bečej navodi se da se „prijavljuje nelegalno podignuto igralište“ u školskom dvorištu izdvojenog odeljenja OŠ „Šamu Mihalj“ u Poljanici „u jeku kampanje izbora za članove Saveta Mesne zajednice“.

Iz Lige navode i da je „činjenica da su korisnici tog igrališta deca i to izaziva našu zabrinutost u ispravnosti tog igrališta zbog brzine kojom se izvela izgradnja“.

LSV Bečej izražava sumnju da prilikom postavljanja igrališta nisu pribavljene potrebne dozvole, te da igralište nije sertifikovano, navodi se u prijavi.

Igralište u dvorištu škole u Poljanici postavljeno je 9. juna, nekoliko dana pre izbora za Savet MZ Poljanica, u prisustvu predstavnika Saveza vojvođanskih Mađara iz Bečeja, a donacija je Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine.

Predsednik bečejskog odbora SVM-a i Skupštine opštine Bečej Igor Kiš izjavio je da je igralište urađeno po najvišim evropskim standardima i da je nacionalni savet takva igrališta postavio u više škola i vrtića u Vojvodini.

Prema njegovim rečima, inicijativa za postavljanje igrališta, donaciju nacionalnog saveta, pokrenuta je posle nedavne posete predstavnika Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine Poljanici.

Upitan da li postoji potrebna dokumentacija za postavljanje igrališta, Kiš je 10. juna rekao da ne raspolaže tim informacijama.

Novinar Mozaika probao je danas da kontaktira direktorku OŠ „Šamu Mihalj“ Moniku Tufegdžić, međutim, osoba koja je javila na telefon u školi rekla je da ona danas nije u školi.

Po Pravilniku o bezbednosti dečjih igrališta pre korišćenja dečjeg igrališta potrebno je da bude sproveden postupak prvog pregleda koji obavlja imenovano telo za redovne i vanredne preglede dečjih igrališta, kojim se potvrđuje opšti nivo bezbednosti opreme i potrebnih površina, odnosno da dečje igralište ispunjava sve relevantne zahteve Pravilnika o bezbednosti dečjih igrališta.

K.D.F. (Foto: FB)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija