Opštini Bečej za uklanjanje divlje deponije u Mileševu i čišćenje kanala 55 miliona

  16 jul 2021
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

Opštini Bečej je na konkursu Ministarstva zaštite životne sredine dodeljeno 12 miliona dinara za saniranje drenažnih kanala u Malom ritu i još 43 miliona dinara za uklanjanje divlje deponije u Mileševu po zaključku Vlade Srbije, takođe iz budžeta ministarstva.

Ugovore o sufinansiranju dva projekta – 80 odsto novca obezbeđuje ministarstvo, a 20 odsto opština – u ponedeljak je potpisao predsednik opštine Dragan Tošić.

Prilikom potpisivanja ugovora sa predstavnicima lokalnih samouprava o sufinansiranju realizacije projekata zaštite i očuvanja zemljišta kao prirodnog resursa, ministarka Irena Vujović rekla je da će iz budžeta Ministarstva zaštite životne sredine za sanaciju lokacija na kojima su nekada bile deponije, odroni i klizišta u ovoj godini biti izdvojeno gotovo 333 miliona dinara.

Zajednički cilj opština i gradova, odnosno Ministarstva zaštite životne sredine je da na mestu devastiranog zemljišta budu izgrađeni eko-parkovi i zeleni prostori koje će građani moći da koriste. Vujović je navela da će projekti biti sufinansirani u 43 grada i opštine i dodala da je plan da svi projekti budu realizovani do 30. novembra.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija