Dobitnici opštinskih priznanja: Nagrade za muzičare, školu, privrednika…

  23 jul 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Počasni građanin opštine Bečej za 2021. godinu biće frontmen grupe „Eva Braun“ Goran Vasović, a godišnje nagrade opštine će dobiti OŠ „Petefi Šandor“, Dom zdravlja Bečej, Kuglaški klub Vojvodina iz Bačkog Gradišta, Čaba Rideg, umetnik iz Bačkog Gradišta, Krug intelektualaca „Braća Tan“, Đula Tol, violinista iz Bečeja i Pavle Sklenar, generalni direktor KWS-a.

Odluke o dodeli zvanja počasnog građanina i godišnjih nagrada opštine biće donesene na sednici Skupštine opštine 30. jula.

Za počasnog građanina predloženi su frontmen grupe „Eva Braun“ Goran Vasović (predlagač grupa od troje građana) i državna prvakinja u solo i grupnim disko dens kategorijama i osnivačica Plesnog kluba „Max dance“ Marina Radić (u skupštinskom materijalu se ne navodi ko ju je predložio).

Komisija za dodelu priznanja u sastavu Dijana Peter, Đijanta Lovaš, Tot Ferenc (u ime lokalne samouprave), Slobodan Dimitrov (oblast zdravstva), Anđelko Mišković (oblast poljoprivrede), Balaž Serda (oblast kultura i civilne organizacije) i Dane Mandić (oblast sport i turizam) donela je odluku da se zvanje počasni građanin opštine dodeli Goranu Vasoviću, osnivaču brenda „Eva Braun“ i autoru najvećeg broja pesama muzičke grupe.

„Svojim velikim muzičkim talentom doprineo je ne samo razvoju muzičke i umetničke scene u zemlji i svetu, već i ugledu same opštine Bečej“, piše u obrazloženju dodele zvanja. Osim toga navodi se da je osnivač humanitarne roditeljske organizacije DMD (Dišenova mišićna distrofija) koja je članica NORBS-a i bavi se humanitarnim radom.

Godišnje nagrade po odluci komisije biće dodeljene Osnovnoj školi „Petefi Šandor“ u oblasti obrazovanja, za doprinos u unapređenju obrazovnog rada (predlagač OO SVM i odbornička grupa SVM u SO Bečej), Domu zdravlja Bečej u oblasti zdravlja, za izuzetan doprinos, profesionalnost, posvećenost, nesebičnost zdravstvenih radnika u pružanju zdravstvene zaštite u godini koju je obeležila pandemija virusa kovid-19 (predlagač grupa od sedmoro građana), Kuglaškom klubu Vojvodina iz Bačkog Gradišta u oblasti sporta, za uspešne rezultate serniorske i juniorske ekipe i pojedinaca na prvenstvima Vojvodina i Srbije (predlagač Milan Kaćanski), Čabi Ridegu, umetniku iz Bačkog Gradišta u oblasti umetnosti, za stvaralački doprinos u urbanoj umetnosti i crtanju grafita (predlagač OO SVM i odbornička grupa SVM u SO Bečej), Krugu intelektualaca „Braća Tan“ u oblasti civilnih organizacija, za popularizaciju nauke i umetnosti među decom školskog uzrasta i mladih (predlagač OO SVM i odbornička grupa SVM u SO Bečej), Đuli Tol, violinisti iz Bečeja u oblasti kulture, za muzičko stvaralaštvo i razvoj narodne muzike (predlagač OO SVM i odbornička grupa SVM u SO Bečej) i Pavlu Sklenaru, generalnom direktoru KWS-a, u oblasti privrede, za rezultate u radu i značajnom doprinosu razvoja privrede u Bečeju (predlagač grupa od petoro građana), piše u obrazloženju predloga odluke.

Za godišnje nagrade bili su još predloženi FK Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela, Vladislav Živanović, sportski trener Kajakaškog kluba Bečej, KUD „Orion“, Ekonomsko-trgovinska škola i Snežana Sekulić, predsednica UO „Đido“.

Opštinska priznanja biće dodeljena 1. avgusta, na Dan Bečeja, na svečanoj sednici Skupštine opštine Bečej,

B.M. (Foto: arhiva Bečejskog mozaika, dodela nagrada 2019. godine)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija