Festival festivala u Trebinju: Nagrade za „Policajce“ bečejskog pozorišta

  02 avgust 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predstavi „Policajci“ Slavomira Mrožeka u režiji Igora Pavlovića u izvođenju Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej na 64. Festivalu festivala u Trebinju, na kom nastupaju najbolje amaterske trupe iz regiona, dodeljene su četiri „Zlatne maske“: za najbolje rediteljsko ostvarenje Igoru Pavloviću, za celovit pristup razobličenju apsurda današnjeg sveta, za najbolju scenografiju Igoru Pavloviću, za ostvarenje celovitog utiska prostora i vremena u predstavi, za najbolju žensku ulogu Gordani Adamov, za dominaciju scenom i za najbolju kolektivnu igru.

„Zlatnu masku“ za najbolju predstavu u celini stručni žiri u sastavu Božidar Zečević, dramaturg i reditelj, predsednik žirija, Radenka Ševa, glumica i Spasoje Ž. Milovanović, dramaturg i pozorišni kritičar, dodelio je predstavi „Pomorandžina kora“ Trsteničkog pozorišta u režiji Branislave Stefanović.

Prethodno su „Policajci“ na 62. Republičkom festivalu amaterskog pozorišta u Kuli proglašeni za najbolju amatersku predstavu u Srbiji, a drugoplasirana je bila „Pomorandžina kora“ u izvođenju Trsteničkog pozorišta i te dve predstave su imale priliku da predstave Srbiju na regionalnom Festivalu festivala u Trebinju na kom je od 24. do 30. jula prikazano šest takmičarskih ostvarenja iz regiona.

B.M. (Foto: Jovan Vidaković/FB Pozorište Bečej)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija