Praznik opštine Bečej: Dodeljene opštinske nagrade i najavljena kapitalna ulaganja

  02 avgust 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na svečanoj sednici Skupštine opštine za praznik opštine Bečej, 1. avgust, dodeljene su godišnje nagrade opštine Bečej pojedincima i organizacijama i zvanje počasni građanin Bečeja za 2021. godinu.

Pre dodele priznanja zvanice su pozdravili predsednik opštine Dragan Tošić i predsednik Skupštine opštine Igor Kiš.

Tošić je govorio i o ulaganjima u prethodnom periodu i najavio je nekoliko velikih investicija kao što su izgradnja kompletne kanalizacione mreže i prečistača u Bečeju, Bačkom Petrovom Selu i Bačkom Gradištu, rekonstrukcija vodovodne mreže, rekonstrukcija OŠ „Sever Đurkić“, nakon prodaje parcela na obali Tise početak projektovanja bečejske banje, uređenje plaže na Tisi, izgradnja vetroparka na potezu Bačko Petrovo Selo-Poljanica-Mileševo, uklanjanje divlje deponije u Mileševu, izgradnja brze saobraćajnice Sombor-Kikinda koja bi trebalo da prođe kroz industrijsku zonu u Bečeju, izgradnja sportskog kompleksa pored fudbalskog stadiona u Bečeju…

Dobitnik priznanja počasni građanin Bečeja Goran Vasović, frontmen grupe „Eva Braun” koja postoji 30 godina, i osnivač i predsednik humanitarne roditeljske organizacije DMD (Dišenova mišićna distrofija) rekao je da je „baš lepa kruna karijere kada nakon 30 godina dobijete ovakvo priznanje. Zaista mislim da možete dobijati i nagrade i čast i priznanja svuda, ali kada dobijete u gradu iz kog potičete, onda je to nešto posebno i drugačije. Ovo zaista predstavlja krunu svega onog što sam u životu radio kako u muzičkom, tako i u humanitarnom smislu koji je takođe spomenut“.

Vasović je istakao da priznanje ne smatra samo svojim, već je to istovremeno i priznanje svim ljudima koji su bili i koji jesu deo sastava „Eva Braun“, a to su Petar Dolinka, Zvonko Stojkov, Ljubomir Rajić, Milan Glavaški, Srđan Ljiljak, Goran Obradović i Albert Šeregelj.

Frontmen benda „Eva Braun“ rekao je da se nada da ga inspiracija neće napustiti, ali je dodao da misli da je važno napraviti mesta i nekim novim snagama. „Koliko čujem, pojavljuju se sad neki novi bendovi u Bečeju, mislim da je to jako dobro i mislim da Bečej treba da se vrati na stare staze slave i da se on, manifestacijom Bečej noću i samim tim što se pojavljuju nove grupe, zaista i vraća“.

Do sada je titula počasnog građanina opštine Bečej dodeljena akademskom slikaru Viktoru Škrabanju i učesniku Narodnooslobodilačkog rata iz Bečeja Mihajlu Ševiću.

Godišnje nagrade na svečanoj sednici Skupštine opštine dodeljene su Osnovnoj školi „Petefi Šandor” iz Bečeja, Domu zdravlja Bečej, Krugu intelektualaca „Braća Tan”, Kuglaškom klubu Vojvodina iz Bačkog Gradišta, Čabi Ridegu, likovnom umetniku iz Bačkog Gradišta, violinisti Đuli Tolu i direktoru kompanije KWS Pavlu Sklenaru.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija