Na 13. sednici Skupštine opštine: Rebalans budžeta i izmena plana regulacije banje

  31 avgust 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Drugi rebalans opštinskog budžeta za 2021. godinu trebalo bi da bude usvojen 3. septembra na trinaestoj sednici Skupštine opštine Bečej. Budžet opštine projektovan je u iznosu od 1.617.608.000 dinara, a deficit u iznosu 41.833.000 dinara.

Na dnevnom redu sednice su i izmene i dopune Plana regulacije komercijalne banje u Bečeju, na prostoru gde kompanija „Artur Bergman“ iz Mađarske planira izgradnju turističkog kompleksa (akvapark i hotel). Reč je o ukupnoj površini većoj od 119.000 kvadratnih metara.

Odbornici bi trebalo da daju saglasnost na Plan sakupljanja i odvoženja kabastog otpada „Potisje – Bečej“ d.o.o. za komunalne usluge za 2021. godinu.

Na dnevnom redu sednice je rešenje o pokretanju postupka otuđenja nepokretnost u ulici Uroša Predića broj 2 (parcela br. 4944 KO Bečej upisana u LN broj 13754 KO Bečej) iz javne svojine opštine Bečej čija je procenjena vrednost 15.205.006 dinara. Parcela na kojoj su nepokretnosti nalazi se u starom jezgru Bečeja, ne poseduje kulturno-istorijsku vrednost, ali za sve građevinske radove potrebno je pribaviti uslove za preduzimanje mera tehničke zaštite, kao i saglasnost na projektnu dokumentaciju od nadležnog organa.

Na sednici Skupštine opštine treba da se pokrene i postupak otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Bečej (parcela broj 8047/4 KO Bečej) u ulici Petrovoselski put, a taj prostor je namenjen privrednim aktivnostima (industrija, proizvodno zanatstvo, skladištenje itd.). Početna cena zemljišta je 2.878.728 dinara

Na dnevnom redu je i konstatovanje prestanka dužnosti člana Nadzornog odbora JP Toplana Milenka Munćana zbog odlaska u penziju i imenovanje novog člana iz reda zaposlenih, Bratislava Martinovića.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija