Sednica SO Bečej: Ugostitelji neće plaćati zakup za bašte na javnim površinama

  27 septembar 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ugostitelji neće morati da plate zakupninu opštini za postavljanje letnjih i zimskih bašti na površinama javne namene u narednih skoro šest meseci, ukoliko odbornici na 14. sednici Skupštine opštine Bečej 30. septembra usvoje odluku o tome.

Ugostitelji „kojima je otežano obavljanje delatnosti zbog preduzimanje mera na suzbijanju pandemije kovid-19 od strane organa Republike Srbije, AP Vojvodine i opštine Bečej“ će biti oslobođeni od plaćanja zakupnine od 1. oktobra do 15. novembra 2021. za letnje bašte i od 15. novembra do 15. marta 2022. godine za zimske bašte, navodi se u predlogu odluke o oslobađanju od plaćanja zakupnine za površine javne namene u svojini opštine Bečej u svrhu postavljanja letnjih i zimskih bašti.

Na sednici lokalnog parlamenta trebalo bi da se usvoji i program rada Turističke organizacije opštine Bečej za 2021. godinu, izmene finansijskog plana sportskog centra, prve izmene i dopune programa rada JP Komunalac i prve izmene i dopune posebnog programa korišćenja sredstava iz budžeta opštine Bečej JP Komunalac.

Za novog direktora Gradskog pozorišta Bečej biće imenovan sadašnji direktor Zdravko Petrović koji se jedini prijavio na konkurs. Odbornici bi trebalo da daju prethodnu saglasnost i na raspisivanje konkursa za imenovanje direktora Narodne biblioteke, da donesu rešenja o određivanju doktora medicine Doma zdravlja Bečej za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove i izdavanje potvrde o smrti, o imenovanju predsednika Saveta za budžet i finansije i predsednika Komisije za predstavke i žalbe.

Na dnevnom redu sednice je i prodaja parcela u vlasništvu opštine Bečej.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija