Zvanični podaci o koronavirusu: U Bečeju blizu 500 bolesnih

  28 oktobar 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na teritoriji opštine Bečej je 27. oktobra prisustvo koronavirusa potvrđeno kod 32 građana – od tog broja 7 dece – i petoro građana je upućeno u bolnicu.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji koronavirusa u opštini Bečej zaključno sa 27. oktobrom oboleo je ukupno 4.399građana.

Broj registrovanih aktivnih slučajeva zaraženih kovidom-19 27. oktobra bio je 485, podaci su iz dnevnog izveštaja Štaba za vanredne situacije opštine Bečej.

U poslednja 24 časa u kovid ambulanti Doma zdravlja Bečej antigenskim testom testirano je 68 građana od kojih je 27 pozitivno – od tog broja 7 dece – na kovid-19.

Uzorkovano je 40 PCR testova i poslato na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine, a iz instituta je stiglo 33 rezultata PCR testa – 5 pozitivnih na kovid-19.

Štab za vanredne situacije opštine Bečej je 27. oktobra, prvi put od početka školske godine, saopštio podatke o broju inficirane dece i zaposlenih u školama i u dečjem vrtiću na teritoriji opštine Bečej.

Po tim podacima, 27. oktobra broj inficirane dece u osnovnim i srednjim školama na teritoriji opštine Bečej bio je ukupno 20, a broj inficiranih zaposlenih 13.

U školi „Sever Đurkić“ broj zaražene dece bio je 7, a zaposlenih dva, u školi „Zdravko Gložanski“ inficirano je dvoje dece, u školama „Šamu Mihalj“ Bečeju i Bačkom Petrovom Selu nije bilo zaraženih, u školi „Petefi Šandor“ jedno dete je inficirano, u školi „Svetozar Marković“ u Bačkom Gradištu troje dece i dve zaposlene osobe, u Ekonomsko-trgovinskoj školi troje dece, u Tehničkoj školi dvoje dece i jedan zaposleni, a u Gimnaziji takođe dvoje dece i jedan zaposleni.

U PU „Labud Pejović“ i u ŠOSO „Bratstvo“ po troje zaposlenih je zaraženo, a u Muzičkoj školi „Petar Konjović“ jedna zaposlena osoba.

Štab za vanredne situacije opštine Bečej je naveo da podaci o broju zaraženih u školama nisu kumulativni, reč je samo o broju novih slučajeva u prethodnih sedam dana (od 20. do 27. oktobra) i ne sabiraju se brojevi iz prethodnih sedmica.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija