Na današnjoj sednici SO Bečej: Rebalans budžeta, plac za prečistač, regulacija banje

  30 novembar 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na 17. sednici Skupštine opštine Bečej čiji je dnevni red dopunjen dan pre sednice trećim rebalansom opštinskog budžeta i izveštajima o trošenju novca iz opštinskog budžeta od 1. januara do 30. juna i od 1. januara do 30. septembra ove godine, odbornici su danas bez reči rasprave za svega 28 minuta usvojili 13 tačaka dnevnog reda.

Nakon trećeg rebalansa budžeta opštine za 2021. godinu, opštinska kasa je teška 1,65 milijardi dinara (nakon drugog rebalansa 1,62 milijarde), a projektovani budžetski deficit je 41,8 miliona dinara.

Odbornici su usvojili i rešenje o kupovini nepokretnosti u javnu svojinu lokalne samouprave u Bačkom Gradištu gde bi trebalo da bude izgrađeno postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda u cilju izgradnje kanalizacije otpadnih voda za naseljeno mesto Bačko Gradište.

Lokalna samouprava je od troje građana Bačkog Gradišta neposrednom pogodbom kupila nepokretnost u ulici Jovana Popovića za 5,3 miliona dinara – zemljište pod zgradom (ukupno 751 m2), njivu prve klase (10 a, 32 m2) i trstik-močvaru (1 ha, 11 a i 53 m2) – a procenjena tržišna vrednost bila je 5,5 miliona dinara.

Odbornici bečejskog parlamenta doneli su odluku o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji opštine Bečej.

Na sednici je usvojena odluka i o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije komercijalne banje u Bečeju.

Ukupna površina izmena i dopuna Plana je 158.829 m2 (15,88 hektara).

Donet je i Pravilnik o posebnim elementima procene rizika, učestalosti vršenja inspekcijskog nadzora na osnovu procene rizika i posebnim elementima plana inspekcijskog nadzora poreskih inspektora iz odeljenja Lokalne poreske administracije u okviru izborne nadležnosti opštine Bečej.

Na sednici su razrešeni i imenovani članovi školskih odbora osnovnih škola „Petefi Šandor”, „Šamu Mihalj“ u Bačkom Petrovom Selu i Bečeju i „Zdravko Gložanski” i Predškolske ustanove „Labud Pejović”.

Imenovani su, zatim, i članovi Komisije za rodnu ravnopravnost, odbornice i odbornici Skupštine opštine.

B.M. (Opširnije u Bečejskom mozaiku 3. decembra)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija