Pola godine od tragične smrti Jovana Marića: Dopunsko veštačenje još u toku

  23 februar 2022
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Dvadesetjednogodišnji Jovan Marić iz Bečeja poginuo je u noći između 23. i 24. avgusta 2021. godine tako što je u Novom selu na njega pala strujna žica koja je visila sa stuba, što je dovelo do strujnog udara.

Okolnosti smrti mladića pola godine nakon tragedije nisu do kraja utvrđene.

Podsetimo da je nakon smrti Jovana Marića Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju naložilo hitno postupanje u slučaju, i tada je saopšteno da je elektrotehničko veštačenje u toku.

Danas je slučaj u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu.

Zamenik javnog tužioca Branislav Tatić je 21. februara u odgovoru na zahtev redakcije Bečejskog mozaika za dobijanje informacija u vezi sa postupanjem tužilaštva povodom tragične smrti Jovana Marića naveo: „Obaveštavate se da dopunsko elektrotehničko veštačenje koje je određeno dana 6.12.2021. godine još uvek nije okončano, te nakon što budu prikupljeni svi neophodni podaci u vezi sa navedenim događajem, biće doneta odgovarajuća javnotužilačka odluka“.

Nakon smrti mladića na društvenoj mreži Fejsbuk porodica i prijatelji stradalog mladića osnovali su grupu „Pravda za Jovana“ koji su zatražili da pravosudni organi istragu sprovedu do kraja.

Okupljeni u grupi su sredinom septembra prošle godine organizovali i jedan miran skup podrške porodici tragično nastradalog Jovana Marića.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija