Atletski klub Bečej: Sutra se trči Bečejska desetka

  08 april 2022
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Atletski klub Bečej zajedno sa Kancelarijom za mlade opštine Bečej sutra, 9. aprila, organizuje 5. Bečejsku desetku, a po podacima iz kluba, na trke se prijavilo 400 takmičara.

„Do 4. aprila prijavljeno je 400 trkača preko sajta trka.rs, čime smo mi kao organizatori veoma prijatno iznenađeni, od kojih je i nekoliko članova reprezentacije Srbije, što nas posebno raduje“, saopštio je organizator.

Moguće su prijave i na dan trke po ceni od 1.800 dinara, maksimalan broj prijava je 47.

Na takmičenju Bečejska desetka čiji je start na gradskom trgu, učesnici se takmiče u trkama na 10 i na 5 kilometara u različitim kategorijama.

Posle starta na Trgu oslobođenja trči se Zelenom ulicom, zatim Lovačkom, pa dolmom, kraj Tise, oko Vidikovca i nazad ka trgu, Zelenim korzoom, jedan (5 kilometara) ili dva ova kruga (10 kilometara).

Delovi ulica pomenuti u trasi trke biće zatvoreni za saobraćaj od 10 do 14 časova.

Osim trka za odrasle, organizuju se i dečje trke, pored postojećih 8 trka za učenike osnovnih škola (svaki razred trči posebno na 200, 400, 600 i 800 metara, zavisno od razreda), ove godine novost je trka na 100 metara za decu predškolskog uzrasta.

Dečje trke su besplatne i prijave su na dan trke.

Podsećamo da maloletnici mogu da učestvuju u trkama na 5 i 10 kilometara samo uz pismenu saglasnost roditelja/staratelja.

Dečje trke startuju u 10 časova, a proglašenje rezultata biće odmah nakon takmičenja, a u 12 časova počinju trke na 10 i 5 kilometara, dok se proglašenje pobednika očekuje u 14 časova.

Bečejska desetka 2022. nagrađuje novčanim nagradama i poklon paketima sponzora apsolutne pobednike u trkama na 10 i 5 kilometara.

U obe kategorije nagrade su 5.000 (treće mesto), 10.000 (drugo mesto) i 15.000 (prvo mesto) dinara. Iz Atletskog kluba Bečej pozivaju građane da 9. aprila svojim prisustvom na zoni starta/ cilja na gradskom trgu ili duž trkačke staze podrže 5. Bečejsku desetku.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija