Konkurs „Gradovi u fokusu“: Novac za sanaciju krova Gradskog pozorišta

  05 maj 2022
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Opština Bečej je na konkursu Ministarstva kulture i informisanja „Gradovi u fokusu 2022“ dobila 14 miliona dinara za sanaciju krova Gradskog pozorišta Bečej, dok je udeo jedinice lokalne samouprave oko 1,9 miliona dinara.

Ministarstvo će da finansira deo većeg projekta „Da ne prokišnjava kultura!“ u kom su osim sanacije krova predviđeni i budžetirani razni kulturni sadržaji.

Rezultati konkursa „Gradovi u fokusu“ objavljeni su 28. aprila, a direktor Gradskog pozorišta Bečej Zdravko Petrović je za Bečejski mozaik o predstojećim radovima u pozorištu rekao:

„Za sanaciju krova je odobreno 14 miliona dinara od ministarstva, a oko dva miliona dinara je udeo opštine, tako da se nadam da će to biti ove godine – voleo bih da na leto – realizovano. To je prioritetno. Baš pre neki dan smo imali problem s prokišnjavanjem kada je bila jaka kiša, u tom naletu ponovo je procurila voda na scenu. Tek kada se završi sanacija krova, možemo da se nadamo i drugim ulaganjima, a to je hidroizolacija zidova, a onda na kraju i sanacija fasade“.

Odobreni novac na konkursu biće dovoljan za celokupnu sanaciju krova, rekao je Petrović.

K.D.F. (Ceo tekst pročitajte u Bečejskom mozaiku 6. maja)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija