Neprijatan miris širi se gradom: Uzrok – za sada – nepoznat

  13 maj 2022
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Poslednjih nekoliko dana građani Bečeja koji žive u Picoderu i u Botri, u blizini prečistača otpadnih voda, u večernjim satima osećaju izuzetno neprijatan miris.

Zbog toga ne mogu da borave napolju i ne mogu da otvaraju prozore.

U Javnom preduzeću Vodokanal rečeno je da građani prijavljuju da osećaju neprijatne mirise.

Direktor Vodokanala Zoran Grbić je rekao da je veoma teško utvrditi uzrok neprijatnih mirisa i „da se pretpostavlja da uzrok može da bude ako je puštena nekakva hemikalija u prečistač ili otpadna voda neadekvatnog sastava, ali je moguće i da do neprijatnog mirisa dolazi zbog nagle promene pritiska. Vodokanal čisti i atmosferske i fekalne ulične vodove u kojima se preko zime nataloži prljavština, jer se neprijatan miris oseća i u blizini uličnih šahtova. Za sada nije utvrđen uzrok neprijatnih mirisa. Veoma je teško utvrditi uzrok, a nadamo se da se to više neće događati“.

Šefica Odseka za inspekcijski nadzor u opštini Bečej Ljubica Krunić je rekla da inspekcija do 13. maja nije dobila prijave ili predstavke od građana u vezi sa neprijatnim mirisima u pojedinim delovima Bečeja, te da će nadležna inspekcija pokušati da utvrdi šta se dešava.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija