Opština Bečej: Poziv za građane za energetsku sanaciju kuća i stanova

  18 avgust 2022
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Opština Bečej je objavila javni poziv za učešće građana za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Bečej.

Građani se do 5. septembra mogu prijaviti za sprovođenje jedne od 7 mera energetske sanacije: za zamenu spoljnih prozora i vrata, za termičku izolaciju zidova, za termičku izolaciju ispod krovnog pokrivača, za nabavku kotlova na prirodni gas ili biomasu, za novu cevnu mrežu i grejna tela, za toplotne pumpe sa instalacijama i za solarne kolektore za pripremu potrošne tople vode.

Može se konkurisati za dve mere samo u slučaju termičke izolacije zidova i termičke izolacije ispod krovnog pokrivača, kao i za nabavku kotlova na prirodni gas ili biomasu i novu cevnu mrežu i grejna tela.

Tekst javnog poziva i obrasci za popunjavanje se mogu preuzeti na internet stranici opštine Bečej, u delu „Servis građana“ i izborom opcije „energetska sanacija“ ili u prostorijama Opštinske uprave u kancelariji broj 15.

Građani se obraćaju izabranim privrednim subjektima sa spiska koji je objavljen u okviru javnog poziva, koji će izvoditi radove za mere energetske sanacije, te od njih dobijaju predmer i predračun/profakturu. S tim dokumentom i ostalom potrebnom dokumentacijom uz popunjavanje obrazaca prijave konkurišu predajom prijave u koverti na pisarnici opštine Bečej ili slanjem preporučene pošte.

Radovi na energetskoj sanaciji objekata moraju biti kompletni, odnosno, recimo, ukoliko se menjaju spoljni prozori i vrata, moraju da se zamene svi prozori i sva vrata bar na jednom spratu (etaži) kuće i isto tako svi prozori i vrata na stanu. Ukoliko je deo stolarije nedavno promenjen, moći će da se konkuriše bez njih samo ukoliko podnosilac poseduje ateste koji dokazuju da su ispunjene propisane minimalne tehničke karakteristike (koeficijenta prolaza toplote).

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija