REŠENJE NA POMOLU U ŠKOLI „SVETOZAR MARKOVIĆ“: Renoviranje toaleta tokom zime?

  04 novembar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Toaleti u Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u Bačkom Gradištu koji već duže vreme prete da dovedu do zaraza i epidemija zbog dotrajalih cevi, biće renovirani tokom zimskog raspusta, najavio je predsednik opštine Bečej Peter Knezi.
- Ustanovili smo da je za radove u školi potrebno oko tri miliona dinara. U novembru ćemo imati rebalans budžeta i renoviranje školskih toaleta u Bačkom Gradištu će se naći u rebalansu.

Opština, međutim, ne može da obezbedi ceo iznos za renoviranje toaleta. Poslanik iz Bečeja u Skupštini Vojvodine Laslo Feher trenutno se angažovao u pokrajinskoj administraciji kako bi i Vojvodina učestvovala u ovom renoviranju - rekao je Knezi.
Iz lokalne samouprave kažu da su nadležnima u pokrajini poslali i izveštaje sanitarne inspekcije i da se nadaju da će zbog gotovo vanrednog stanja u školi i pokrajina doprineti rešavanju problema higijene, ali i bezbednosti dece u gradištanskoj školi.
U školi kažu da je stanje nepodnošljivo, da zgrada zaudara zbog dotrajalih cevi od toaleta i da su majstori i spremačice nemoćni, kao i da su potrebna veća sredstva da se sve popravi jer od kada postoji škola u promenu i popravku ovih instalacija nije uložen nijedan dinar. Zbog trenutnog stanja nastavnici savetuju učenicima da izbegavaju da koriste školske toalete, a sve češći su u primeri da deca tokom velikih odmora odlaze do kuće da obave nuždu.
Da stvar bude gora, u školi već nekoliko godina nije ispravna ni voda za piće i zabranjena je njena upotreba. I tu se radovi dugo čekaju, a strah da bi inspekcija mogla da zatvori „Svetozara Markovića“ je sasvim opravdan.
Da li je najava adaptiranja toaleta samo obećanje ili ne, znaćemo početkom zimskog raspusta, kada ćemo videti (ili nećemo) majstore koji popravljaju dotrajale cevi u gradištanskoj školi.

M.V.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija