Problemi u školi u Bačkom Gradištu: Traži se novac za toalete

  14 oktobar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

O neadekvatnim toaletima u školi „Svetozar Marković“ u Bačkom Gradištu koji ugrožavaju zdravlje đaka, predstavnici škole su u prethodnom periodu obaveštavali lokalnu vlast, ali problem nije rešen.

O toj temi smo pisali u prošlom broju Bečejskog mozaika, a ove nedelje je predsednik opštine Peter Knezi najavio popravku sanitarnog čvora u školi, ali je rekao da je objekat škole republičko vlasništvo, pa bi rekonstrukciju sanitarnog čvora trebala da finansira republika, a ne opština. To se nije desilo, a sada bi opština trebala da traži odobrenje od vlasnika škole da popravi toalete. „Moram javno da kažem da nisam siguran da ćemo tražiti to odobrenje, jer ćemo u tom slučaju čekati još nekoliko meseci, možda i godinu dana na popravku. Kada se izradi projekat, pokušaćemo da nađemo novac, jer tri miliona dinara slobodnih sredstava je dosta teško danas naći, pošto ovo nije planirana investicija. Delom ćemo se osloniti na naš budžet, a pokušaćemo da od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje obezbedimo dodatna sredstva“, rekao je Knezi. On je kazao da je zamolio sanitarnog inspektora da izađe na teren i da utvrdi činjenično stanje u školi, da se zaista vidi kakva je situacija, a i da se s tim dokumentom pokušaju naći sredstva i van Bečeja.
Nije, međutim, jasno zašto sanitarni inspektor do sada nije uradio taj posao samoinicijativno.
Prema rečima predsednika opštine, u trenutku kada se obezbedi novac – možda još ove jeseni – biće započeta popravka sanitarnog čvora u školi, verovatno u toku zimskog raspusta.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija