Škola odbojke: Rivalitetom do kvaliteta

  26 novembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U sali OŠ „Zdravko Gložanski“ u Bečeju vredno radi škola odbojke za devojčice rođene 1999. godine i mlađe, zaključno sa 2002. godištem.

Škola odbojke se održava tri puta nedeljno (ponedeljkom i petkom od 19 časova i subotom od 12 sati), a treninzi traju po 90 minuta.
Trenažna sezona sa devojčicama traje od sredine septembra, kada je i otpočeo upis, i trajaće do kraja juna, što znači da su jedini slobodni meseci u ovoj pripremnoj godini juli i avgust, jer je u to vreme školski raspust i vreme je odmora.
Ipak, da tokom leta devojčice ne bi „zaboravile“ da igraju odbojku, trener Saša Bakić nada se još zanimljivijim treninzima i sticanju novih iskustava koje bi devojčice mogle da imaju baš u toku ta dva meseca. Reč je o odbojci na pesku, koja bi mogla biti organizovana na odbojkaškom terenu OSC-a „Mladost“ na otvorenom bazenu.
- Pokušaćemo u ovoj sezoni da napravimo neku „beach volley“ odbojku, koja bi se odigravala na otvorenom bazenu u ta dva meseca školskog raspusta, tako da će se treninzi ipak održavati i u tom periodu za one devojke koje to žele - rekao je Saša Bakić.
Pošto je reč o vrlo mladim devojčicama koje nisu spremne za turnire, jer u tom uzrastu ni ne postoje organizovani turniri, ekipa trenera starijih devojaka i momaka, kao i trener Saša Bakić trude se da afirmišu devojčice, pa im prave međusobne turnire na kojima bi mogle da pariraju jedne drugima kako bi ipak osetile čari takmičenja.
- Sami smo se pobrinuli za to, jer u klubu za sada ima dosta zainteresovane dece, pa samim tim uspevamo da pravimo turnir na kome se međusobno odmerava rivalitet devojčica, dok ponekad organizujemo turnire i sa drugim klubovima koji imaju devojčice tog uzrasta i koje su pomalo „potkovane“ nekim odbojkaškim osnovama. Do sada su klubovi dolazili kod nas na gostovanja i druženja, jer smo trenutno jedan od zbrinjenih klubova, sa jednom od kvalitetnijih sala u okolini - objasnio je Bakić.
Na treningu na kom smo bili prisutni, bilo je veliki broj devojčica koje su veoma zainteresovane za ovaj sport kako bi nasledile njihove starije sugrađanke u starijoj selekciji, pa možda i neke devojke koje su, kako same kažu, pratile putem televizijskih prenosa na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Povrede i prehlade odlučile meč
Rezultat nije realan

Bečejske odbojkašice su u subotu igrale prvenstvenu utakmicu šestog kola Prve vojvođanske lige, grupa Sever u Somboru protiv odbojkaškog kluba „CVS“. Somborske odbojkašice su na svom parketu u hali „Mostonga“ slavile sa 3:0.
Sva tri seta odbojkašice Sombora dobile su velikom razlikom - prvi sa 25:14, drugi sa 25:13 i poslednji, treći set sa najvećom razlikom, 25:10. Ekipa Bečeja u ovaj meč je ušla u nekompletnom sastavu, za Sombor nisu putovale četiri odbojkašice zbog prehlada i povreda, od toga tri igračice iz prve postave, što se odrazilo i na rezultat meča.
- Rezultat nije realan, jer mislim da ova ekipa može i bolje, mada ovog puta se potrefilo da nam neke ključne igračice fale, pa samim tim i nismo mogli da ostvarimo svoj maksimum. Sledeću utakmicu igramo na svom terenu u hali OSC-a „Mladost“ protiv ekipe Spartaka II iz Subotice u nedelju u 16 časova - rekao je trener odbojkašica Mate Radina.

Druga Vojvođanska liga - Sever (m)

6. kolo
OK Kikinda - OK Bečej
7. kolo (nedelja, 28. novembar, 19.00)
OK Bečej - OK Partizan Megal

Druga Vojvođanska liga - Sever (ž)

6. kolo
ŽOK CSV (Sombor) - ŽOK Bečej 0:3
7. kolo (nedelja, 28. novembar, 16.00)
ŽOK Bečej - ŽOK Spartak II

V.Lj.

 

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija