Prvenstvo Evrope za mlađe seniore: Bronza za Tomićevića

  06 avgust 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Seniorska reprezentacija Srbije (do 23 godine) ostvarila je odličan uspeh na Prvenstvu Evrope u kajaku koje je od prošlog petka do prošle nedelje održano u Moskvi. Mlađi seniori Srbije su osvojili tri medalje (zlato, srebro i bronzu), a još osam takmičara veslalo je finalne trke.

Sjajne su i ovoga puta bile sestre Olivera i Nikolina Moldovan koje su odbranile zlato sa prošlog prvenstva u disciplini K-2 500 metara, a u sprinterskoj trci (K-2 200 m) osvojile su srebro.
Treću medalju za Srbiju u Moskvi je osvojio Bečejac Marko Tomićević (trenutno vesla za Zorka boje) koji je u neolimpijskoj disciplini K-1 500 metara na cilj stigao treći. On je trebao da vesla i na duplo dužoj stazi u finalu, ali je zbog povišene temperature koju je imao noć ranije, odjavio trku.
- U kvalifikacijama sam odlično veslao i na 500 i na 1.000 metara i direktno sam se plasirao u finale. U trci na 500 metara osvojio sam bronzu i pošto to nije moja jača disciplina, zadovoljan sam plasmanom i brzinom koju sam evidentno dobio. Na „hiljadarci“ sam trebao da se borim za sjajnije odličje od onog na duplo kraćoj stazi, ali sam noć pre trke dobio visoku temperaturu, u stručnom štabu su zaključili da treba da odustanem od takmičenja, jer sigurno ne bih mogao da pružim maksimum. Žao mi je zbog propuštene prilike, ali ipak je zdravlje najvažnije. Takođe, nisam želeo da rizikujem da napravim neki veći problem telu, jer za dvadesetak dana veslam na seniorskom Prvenstvu sveta u poljskom Poznanju, gde takođe očekujem dobre rezultate. Ove godine se nisam takmičio u seniorskoj konkurenciji bez limita, pa bi dobrim rezultatom smatrao plasman u finalne trke na 500 i 1.000 metara - rekao je Tomićević.
U Moskvi je za reprezentaciju Srbije nastupao i dvojac KKK Bečej Marko Novaković-Dejan Terzić. Njih dvojica su bili prvi u grupi u kvalifikacijama, direktno su se plasirali u finale u kojem su na cilj stigli osmi.
- Iako smo očekivali više od osmog mesta u Evropi, ipak smo i Dejan i ja zadovoljni onim što smo učinili. Bili smo spremni za jednu od medalja, u finalnu trku smo ušli sa trećim vremenom, ali nas je jedna greška na startu koštala boljeg plasmana. K-2 200 metara je sprinterska disciplina, ne trpi greške, a prvi zaveslaj na startu smo pogrešno uradili i posle nije bilo šanse da sustignemo ostale - rekao je Novaković.

S. Malešev

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija