Liga mini-kajaka Srbije: Trijumf kajakaša Bečeja

  30 jul 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Najmlađi kajakaši Bečeja postali su prvaci Lige mini-kajaka Srbije. Bečejci su do laskave titule, prve u klupskoj istoriji, stigli u četvrtom kolu, koje je održano prošle nedelje na Tisi u Novom Kneževcu.

Pred poslednje kolo KKK Bečej je bio na drugom mestu sa osam bodova manje od Sintelona iz Bačke Palanke, ali su bečejski kajakaši prikazali sjajnu formu i minus osam pretvorili su u prednost od 38 bodova. Na kraju su ostvarili ubedljiv trijumf u ligi sa ukupno 374 bodova, ispred Sintelona iz Bačke Palanke (336) i Vala iz Sremske Mitrovice (293).
U Novom Kneževcu takmičila su se 142 kajakaša iz 15 klubova, a KKK Bečej je nastupio sa 24 takmičara koji su sakupili 93 boda i osvojili 11 medalja (3-7-1).
Zlatne medalje osvojili su Luka Stojkov (’99. godište) u trci jednoseda i dublovi Olivera Mirilović-Biljana Relić (’98) i Katarina Radanović-Ljiljana Nović u konkurenciji ’97. godišta (sve trke u dvojcu su vožene na 500, a u singlu na 1.000 metara).
Srebrnim odličjima u Novom Kneževcu su se okitili Lazar Reljić (2000), Armin Kovač (’99), Dalibor Belić (’97), Olivera Mirilović, Biljana Relić, Katarina Radanović (svi u solo trkama) i MK-2 Luka Stojkov-Vukašin Reljić, dok je bronza pripala dvojcu Armin Kovač – Lazar Reljić.
Po završetku takmičenja Kajakaški savez Srbije je proglasio tri najbolja takmičara po godištima u muškoj i ženskoj konkurenciji. KKK Bečej je imao pet takmičara među laureatima – Luka Stojkov je najbolji u svojoj uzrasnoj konkurenciji, dok su druga mesta pripala Vukašinu Reljiću, Katarini Radanović, Biljani Relić i Daliboru Beliću.
Đorđe Terzić, trener KKK Bečej, blistao je od sreće posle takmičenja:
- Ostvarili smo prvi veliki cilj ove godine, postali smo šampioni Lige mini-kajaka, prvi put od uspostavljanja ovog takmičenja 2008. godine. Bili smo ekstra motivisani jer nas pred početak takmičenja sportski rivali u izjavama za medije nisu ubrajali u favorite. Iako su uslovi za rad u Bečeju bili veoma loši, postigli smo sjajan rezultat, borili smo se i pokazali ko smo i koliko možemo. Pred početak i kroz samu ligu trenirali smo na više mesta, selili smo se svaki treći dan sa kanala na Tisu i obrnuto, a čak smo trenirali i kod dolme kada se Tisa izlila. Kuburili smo i sa finansijama i pokazali da novac nije presudan, jer su se naši najveći rivali Sintelon i Val pripremali u idealnim uslovima, kako tehničkim, tako i materijalnim. Sintelon je čak pred poslednje kolo vodio decu na pripreme u Mađarsku. Međutim, ništa im nije pomoglo, jer su naša deca pokazala da su bolja. Zahvalio bih se svima, takmičarima na visokom moralu, velikom zalaganju i sportskoj drskosti, roditeljima koji su nas nesebično pomagali i upravi kluba koja je verovala u nas. Trijumf u Ligi mini-kajaka je prva stepenica u ovoj sezoni, jer očekujem da isti plasman ponovimo na pokrajinskom i državnom prvenstvu koji su na programu u avgustu.

S. Malešev

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija