Kadetsko ekipno prvenstvo Srbije: Pehar za Gradištanke a Bečejke vicešampionke

  17 mart 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Stonoteniserke Vojvodine iz Bačkog Gradišta su osvojile prvo, a Bečejske su zauzele drugo mesto na Kadetskom ekipnom prvenstvu Srbije održanom u Temerinu.

Na takmičenju održanom 5. marta u ženskoj konkurenciji, pored kluba iz Bačkog Gradišta i Bečeja, nastupile su još ekipe Bačke Topole i Dobanovaca koje su se nadmetale po sistemu svako sa svakim.

Ekipa Vojvodine u sastavu Radmila Tominjak, Dora Veđelek, Barbara Đurčik i Jovana Kozarski je ostvarila tri pobede. Bečejke Reka Bezeg, Ivana Ćućuz i Aleksandra Molnar su zabeležile bilans od dve pobede (protiv Bačke Topole 3:0 i Dobanovaca 3:2) i jedan poraz (Vojvodina 2:3) koji je praktično bio i odlučujući o tome ko će osvojiti titulu prvaka Srbije. U neizvesnoj borbi Bečejke su povele pobedom Reke Bezeg nad Barbarom Đurčik (3:2). Gradištanke su izjednačile nakon što je Radmila Tominjak ubedljivo savladala Aleksandru Molnar (3:0) a potom su i prešle u vođstvo pobedom Dore Veđelek protiv Ivane Ćućuz (3:1). Izjednačila je Reka Bezeg koja je bila bolja od Radmile Tominjak (3:2) da bi u odlučujućem meču Barbara Đurčik bila ubedljiva protiv Aleksandre Molnar, pobedila je sa 3:0, što je donelo titulu Gradištankama.

U muškoj konkurenciji je nastupilo šest klubova, a titula prvaka pripala je ekipi domaćina - stonoteniserima Temerina. Druga je bila ekipa IMT iz Beograda, a treća Hajduk Veljka iz Negotina.

V.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija