Volonterski kamp u Bačkom Gradištu: Uhvati dugu

  28 maj 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

OVE godine na teritoriji opštine biće organizovan samo jedan volonterski kamp, za razliku od prethodnih godina, kada ih je bilo više.

Radi se o međunarodnom volonterskom kampu „Uhvati dugu“ koji organizuje Kancelarija za mlade opštine u saradnji sa Volonterskim centrom Vojvodine, a za koji je opština Bečej iz budžeta obezbedila 50.000 dinara. Kamp će se održati od 10. do 21. avgusta u Bačkom Gradištu i okupiće desetoro stranih i petoro volontera iz Srbije. Volonteri će raditi na uređenju dvorišta biblioteke i Osnovne škole „Svetozar Marković“, a planirane su i razne aktivnosti kroz koje će se volonteri uključiti u svakodnevni život lokalne zajednice (proslava seoske slave 19. avgusta, učenje narodnih običaja i igara, obeležavanje Dana mladih 12. avgusta).
Prema informacijama iz Kancelarije za mlade u ovom kampu još ima mesta, a svi zainteresovani mogu da se prijave putem telefona i i-mejla - 021/9619-851 ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..
Pored toga, mladi iz Bečeja i okoline preko Kancelarije za mlade mogu da odu da volontiraju u neku stranu zemlju, a informacije o tome mogu naći na internet stranici www.workcamps.info.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija