POČELA JE SEZONA KUPANJA NA OTVORENOM BAZENU: Kupača još nema

  28 maj 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

KOMPLEKS otvorenih bazena OSC „Mladost“ otvoren je prošlog petka. Tokom vikenda, iz razumljivih razloga (kiša i jak vetar), nije bio kupača na bazenima, ali ih rukovodstvo ustanove očekuje u nekoliko narednih dana: „Kao što smo i najavili, kapije olimpijskog bazena smo za građanstvo otvorili 21. maja. Na bazenu je sve spremno za prve kupače kojih prošlog vikenda nije bilo zbog lošeg vremena.

Zbog toga smo odlučili da do 1. juna ne naplaćujemo ulaz na bazen. Inače, voda u olimpijskom bazenu se greje, dostigla je temperaturu od 24 stepena Celzijusa, a u narednim danima će biti još toplija. Nadam se da će uskoro vreme biti lepše, da će se spojiti tri sunčana dana i da će Bečejci početi da dolaze na otvoreni bazen“, rekao je Atila Kasaš, direktor OSC-a „Mladost“.
Od 1. juna za pojedinačnu kartu za dnevno i noćno kupanje (od 22 do 2 časa) treba platiti 120 dinara, grupna ulaznica za četiri osobe košta 360 dinara, dok je cena sezonske ulaznice (35 ulazaka na bazen) 2.640 dinara. Deca mlađa od sedam godina ne plaćaju ulaz.

Đoković će posetiti Bečej?

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je OSC-u još krajem 2006. godine odobrio 2,9 miliona dinara za izgradnju tri teniska terena sa gumiranom podlogom. Izvođač radova je bio beogradski „Pejkom“, a posle mnogo nesporazuma u vezi sa podlogom koja prethodi gumiranju (izvođač je prvo tražio ravan beton, a potom hrapav) posao postavljanja terena preuzela je firma „Femili sport“ u vlasništvu porodice Đoković. Teniski tereni su trebali biti postavljeni još prošlog proleća, ali se ni to nije desilo. Sav potreban materijal je u magacinu sportskog centra, samo se čekaju radnici.
Prema rečima Gorana Đokovića, direktora „Femili sporta“, postavljanje terena će početi u roku od nedelju dana. „Sve je davno bilo spremno za finalne radove. Znate da smo imali problema sa podlogom, ali smo na kraju sportskom centru donirali asfaltnu podlogu, a onda smo čekali na lepše vreme. Sada je stvarno pitanje dana kada ćemo početi završne radove za koje je potrebno tri do četiri dana da se izvedu. Počećemo da postavljamo terene u narednih sedam dana“.
Prema nezvaničnim informacijama, terene bi trebalo da otvori Novak Đoković, najbolji teniser Srbije. Na pitanje da li će Novak uspeti da dođe u Bečej, jer je trenutno na Rolan Garosu, a potom sledi Kvins i Vimbldon, Goran Đoković je odgovorio: „Ne znam. Njegov raspored je ’napet’, ali je sigurno da će ovdašnjim mladim teniserima poslati donaciju u vidu teniske opreme. Kada bude imao više vremena, verovatno će posetiti i Bečej, jer imamo dobru saradnju sa vašom opštinom, a i vaši mladi teniseri su bili gosti Serbian opena“.

Rekonstrukcija OSC-a

Ministarstvo omladine i sporta je OSC-u odobrilo 5,26 miliona dinara za rekonstrukciju i prilagođavanje delova objekta da bi centar bio pristupačan za sve ljude. Tender za izbor izvođača radova je u toku (raspisan je 7. maja), a prema rečima direktora sportskog centra, desetak firmi je otkupilo tendersku dokumentaciju. „Interesovanje za ovaj posao je veliko, komisija Ministarstva će izabrati najkvalitetniju ponudu i nadam se da će radovi početi na leto“.

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija