Seniori Bečeja sjajni u Beogradu, pioniri u Novom Sadu: Novaković i Terzić „oduvali“ konkurenciju

  14 maj 2010
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Protekli vikend je bio izuzetno uspešan za sve kategorije Kajak kanu kluba Bečej. Reprezentativci su blistali na „Trofeju Beograda“, dok su mlađe kategorije imale zapažen nastup na regati u Novom Sadu.

Ada Ciganlija je prošle nedelje bila poprište „Trofeja Beograda“, okršaja najboljih kajakaša Kipra, Rumunije, Bugarske i Srbije u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Reprezentacija Srbije je nastupila sa dve ekipe, a kao poseban tim nastupila je i selekcija Beograda.
Na Adi je veslalo preko 200 kajakaša, a četvoro Bečejaca osvojilo je isto toliko medalja.
Dvojac Marko Novaković-Dejan Terzić, koji će Srbiju predstavljati na Prvenstvu Evrope za mlađe seniore početkom jula u Moskvi (na K-2 200 m), još jednom je dokazao da je bez premca na kratkim deonicama u Srbiji. Naime, iako nije vožena trka na 200 metara, bečejski dvojac je dokazao da je najbolji i na stazi dužine 500 metara. Terzić i Novaković su u sjajnoj trci drugoplasirane ostavili iza sebe desetak metara i pokazali „nevernim Tomama“ da imaju potencijal za medalju na internacionalnoj sceni. Oni su u Beogradu osvojili i srebrnu medalju u K-2 na 1.000 metara.
Zlatom se okitio i Marko Džigurski koji je u četvercu sa Nebojšom Radanovićem (Vojvodina Novi Sad), Borisom Tomkom (Sportiko Pančevo) i Aleksom Nađom (Dunav Bezdan) u trci na 1.000 metara prvi stigao na cilj.
Nikola Džigurski je u kadetskoj konkurenciji osvojio srebrnu medalju u četvercu na 1.000 metara sa Nemanjom Milkovićem i Nebojšom Lazićem (obojica iz Vala - Sremska Mitrovica) i Borisom Borčićem (Vojvodina Novi Sad).
Dan ranije (prošla subota), na rukavcu Šodroš (Dunav) u Novom Sadu, održana je kvalitetna regata koju je veslalo 235 takmičara iz 18 klubova. Na rukavcu Dunava je nastupilo i 15 Bečejaca koji su osvojili devet medalja (5-2-2). Najbolji su prošle subote bili pioniri koji su u ekipnoj konkurenciji bili prvi. Dalibor Belić je na regati osvojio tri medalje - zlato u MK-1 na 200 metara i u dvojcu sa Petrom Džambasom na stazi iste dužine i srebrno odličje u MK-1 na 1.000 metara. Dve zlatne medalje osvojile su i Katarina Radanović i Biljana Relić. Najbolje su bile u duetu na 200 metara, a u singlu je Radanović bila prva u trci MK-1 200 m, a Relić u MK-1 na 1.000 metara. Srebro su osvojili i seniori Novaković i Terzić (K-2 200 m) dok su bronze pripale Nikoli Džigurskom (K-1 2.000 m) i duetu Jovana Kikić-Tanja Božić (K-2 200 m).    

Kajak ulazi u škole

Kajakaški sport će od iduće godine biti uveden u osnovne škole kao jedan od baznih sportova. Kajakaški savez Srbije je zbog toga već ove godine u saradnji sa klubovima počeo sa organizovanjem školskih regata. Na Šodrošu je posle zvanične regate, održana i školska na kojoj su nastupili učenici novosadskih i bečejskih škola i škola iz Bačke Palanke. Održano je šest trka (za pete i šeste razrede, sedme i osme i srednjoškolce), a Bečejci su se okitili sa pet medalja. Prvaci su bili Dalibor Belić (OŠ „Zdravko Gložanski“, MK-1, 1.000 m) i Biljana Relić (OŠ „Sever Đurkić“, MK-1 1.000 m). Katarina Radanović (OŠ „Sever Đurkić“, MK-1 1.000 m) i Tamara Jovčić (OŠ „Zdravko Gložanski“, K-1 1.000 m) osvojile su srebrne medalje, a Jasmina Jovčić (OŠ „Zdravko Gložanski“, K-1 1.000 m) je bila bronzana.

S.M.


Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija