Inicijativa u Bačkom Gradištu: Peticije za vodu i za smenu

  07 maj 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U prethodnim brojevima novina pisali smo o aktivnostima Grupe građana – Građanska inicijativa Bačkog Gradišta u vezi sa vodosnabdevanjem u ovom naseljenom mestu.

Naime, pokretači inicijative smatraju da - pošto je od 1. januara 2010. godine Javno preduzeće Vodokanal preuzelo posao obavljanja vodosnabdevanja naseljenog mesta od Mesne zajednice - ima spornih tačaka u ugovoru koji građani sada potpisuju sa Vodokanalom o snabdevanju vodom (selo se snabdeva tehničkom vodom, ali ne zna se do kada, tehničke greške u ugovoru, uslovljava se isplata ranijih dugova itd.). Zato je prošlog četvrtka održan zbor građana, na kojem su bili prisutni građani Bačkog Gradišta, pokretači građanske inicijative, sekretar Mesne zajednice i predstavnici Vodokanala.
Srđan Mitrović učesnik građanske inicijative, rekao je da se na zboru građana nisu pojavili predstavnici lokalne samouprave i predsednik Saveta Mesne zajednice, a da su predstavnici Vodokanala saopštili građanima da ovo preduzeće ne može da menja ugovore koje potpisuju građani o snabdevanju vodom, jer je Opštinsko veće (lokalna vlada) donelo odluku o tome. Zato je sada započet posao prikupljanja potpisa građana, kako bi se peticijom zatražila od opštine promena ugovora o snabdevanju vodom zbog pomenutih spornih tačaka, a istovremeno se priprema i peticija kojom će se zatražiti smena rukovodstva Mesne zajednice Bačko Gradište.
Sledeći zbor građana trebalo bi da bude održan sredinom maja meseca, rekao je Srđan Mitrović.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija