Kontrolno merenje na Adi Ciganliji: Sve karte i dalje otvorene

  23 april 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prvo kontrolno merenje za ulazak u seniorsku reprezentaciju Srbije obavljeno je prošle nedelje u Beogradu.

Na Adi Ciganliji pojavilo se 30 najboljih seniora u državi (18 klubova), među kojima je bilo i četvoro kajakaša Bečeja.
U jednoj od najatraktivnijih disciplina, K-2 na 200 metara, Jožef Šoti i Dejan Terzić uspeli su da u finalu stignu do drugog mesta. Prvi na cilj, svega nekoliko stotinki pre Bečejaca, stigao je dvojac Zorić-Filipović, a treće mesto osvojio je K-2 Sibinkić-Đenadić.
Marko Novaković i Marko Džigurski veslali su K-1 na 200 metara i obojica su se plasirala u finale. Novaković je bio četvrti, a Džigurski deveti.
Rukovodstvo kluba je posle takmičenja bilo zadovoljno ostvarenim rezultatima bečejskih kajakaša na Adi Ciganliji:
– Zadovoljan sam ostvarenim, pogotovo kada se u obzir uzmu uslovi pod kojima su vožene trke i činjenica da selektor nije razdvojio kategoriju mlađih seniora (do 23 godine) od apsolutne. Jaka košava i visoki talasi ometali su takmičare i sprečili ih da daju svoj maksimum. Šoti i Terzić imali su lošiji start, ali su ipak u sprinterskoj disciplini uspeli da se dokopaju drugog mesta. Pobedili su Sibinkića i Đenadića, a Filipović i Zorić su im pobegli za nekoliko centimetara. Treba podsetiti da su pomenuta četvorica u K-4 na 500 metara bili svetski prvaci. Novaković i Džigurski su takođe dali svoj trenutni maksimum i čestitam im na velikoj borbenosti i zalaganju. Iako u Beogradu nismo osvojili nijedno prvo mesto, sve karte su i dalje otvorene, jer će drugo kontrolno merenje biti održano 2. maja u sklopu Kupa Srbije za seniore. Do tada ćemo učestvovati na jakoj regati u Borči,  imamo dovoljno vremena da formu dignemo na još viši nivo da bismo i ove godine u svojim redovima imali reprezentativce – rekao je Đorđe Terzić, trener KKK Bečej.                            

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija