Stankom će obaviti zamenu znakova u roku: Nova saobraćajna signalizacija

  16 april 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić potpisao je prošle nedelje Pravilnik o saobraćajnoj signalizaciji koji predviđa postavljanje novih saobraćajnih znakova.

Među novim saobraćajnim znacima koji će se naći pored puteva u Srbiji (krajnji rok za zamenu je 1. mart iduće godine) su znaci za naziv naseljenog mesta i teritorije opštine, ograničenje najveće dozvoljene brzine (i prestanak), znak obaveze upotrebe svetla, znak za naizmenično propuštanje vozila, znakovi zone usporenog saobraćaja i zone 30, dopunske table… Novina je i što je pravilnikom predviđeno da na deonicama gde će se obavljati kontrola brzine mora postojati saobraćajni znak koji će vozače obavestiti o tome.
Javno preduzeće „Putevi Srbije“ zameniće znakove i signalizaciju na magistralnim i regionalnim putevima, dok će na opštinskim putevima to morati da urade preduzeća koja se time bave na lokalu.
Za održavanje saobraćajne infrastrukture u opštini zaduženo je Javno preduzeće Stankom. Prema rečima Zvonimira Stankova direktora ovog preduzeća, u Stankomu su upoznati sa zahtevima novog pravilnika, te da će i pored mnogobrojnih problema sa kojima se ovo preduzeće susreće, uspeti da do marta iduće godine zamene saobraćajnu signalizaciju u opštini Bečej.                             

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija