Memorijal „Lazar Stojšić“: Bečej treći, Svim star sedmi

  09 april 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Međunarodni memorijalni miting „Lazar Stojšić“, po peti put je u organizaciji PK Bečej održan prošle subote na bazenu OSC-a „Mladost“.

Stojšićev memorijal je ove godine okupio 382 plivača iz 19 klubova (dva iz Mađarske), a tokom takmičenja viđeno je mnogo neizvesnih i kvalitetnih trka u svim kategorijama. Odličnu formu na domaćem turniru prikazali su plivači Bečeja koji su ekipno zauzeli treće mesto, dok su takmičari Svim stara po broju osvojenih medalja bili sedmi. Prvo mesto osvojili su plivači Spartaka iz Subotice, a iz njihovih redova je i najbolji plivač mitinga. Momir Vujković je 100 metara prsno preplivao za 1:08,13 (623 FINA bodova) za šta je nagrađen peharom koji nosi ime legendarnog plivačkog trenera Lazara Stojšića.

Dorogi sa dva zlata

PK Bečej je na subotnjem mitingu imao najbrojniju ekipu (33 plivača), a osvojene su 22 medalje (7-9-6). Najuspešnija je bila Maria Dorogi, koja je bila najbolja u trkama na 100 metara prsno i 100 metara slobodno. Po dve medalje različitog sjaja osvojili su Marijana Stefanović (zlato na 50 m leđno i srebro na 50 m delfin), Marina Matić (prva na 50 m slobodno, druga na 50 m prsno), Šebešćen Šinkovič (zlato na 100 m leđno i bronza na 100 m delfin) i Biljana Božić (prva na 100 m prsno, treća na 100 m slobodno). Zlatna medalja pripala je i mešovitoj štafeti 8x50 metara koja je plivala u sastavu Selena Pandurović, Matić, Stefanović, Kučera, Nemanja Marković, Balzam, Fenjveši i Šimon.
Donald Fenjveši se na memorijalu „Lazar Stojšić“ okitio sa dva srebrna odličja (100 m kraul i 200 m mešovito), Kristina Kokot je bila druga (50 m slobodno) i treća (50 m prsno), Robert Šimon je osvojio srebro (100 m delfin) i bronzu (100 m slobodno), a i Aron Šinkovič je osvojio istu kombinaciju medalja (srebro na 50 m leđno i bronza na 50 m delfin). Srebrne medalje na mitingu zaslužili su i Laslo Balzam (100 m prsno) i Emeše Kučera (100 m slobodno), dok je bronzano odličje pripalo Čongoru Tot Hasnošiju u trci na 50 metara leđno.  

Jeftenić ponovo do rekorda

Svim star je na subotnjem mitingu nastupio sa devet plivača koji su osvojili osam medalja. Po običaju je blistala Ana Jeftenić koja je bila prva u trkama na 50 metara delfin i 50 metara slobodno. U trci delfin stilom Jeftenić je plivala u vremenu 33,53 što je novi nacionalni rekord za devojčice do 10 godina starosti. Anet Šoš je na memorijalu osvojila zlato na 50 metara prsno i srebro u trci iste dužine ali slobodnim stilom, a Vukašin Vukanić je bio prvi (50 m slobodno) i treći (50 m prsno). Bronzane medalje na ovom mitingu pripale su Nikoli Ratkovu (50 m delfin) i Nadi Mandić u trci na 50 metara delfin.                    

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija