Ekipno Prvenstvo Vojvodine: Ječanski i Farkaš su prvaci

  12 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Drugi deo ekipnog Prvenstva Vojvodine održan je prošle subote u Kikindi uz učešće 438 plivača iz 19 klubova, među kojima su bili takmičari PK Bečej i PK Svim star.

Za PK Bečej nastupilo je 20 takmičara koji su osvojili devet medalja (zlato, tri srebra i pet bronzi). Prvak Vojvodine u svojoj uzrasnoj kategoriji postao je Tamaš Farkaš koji je u trci na 400 metara slobodno prvi stigao na cilj. On je pored zlatnog odličja osvojio i srebrno (mešovito 400 m) i bronzano na 400 metara slobodno u apsolutnoj konkurenciji. Sebastijan Sabo se okitio sa dve medalje, srebrnom na 1.500 metara slobodno u svojoj kategoriji (’94. godište) i bronzanom na stazi iste dužine i istim stilom ali u apsolutnoj kategoriji. Srebro u Kikindi je pripalo i Aronu Šinkoviču (100 m slobodno), dok su bronze osvojili Biljana Božić (100 m prsno), Šebešćen Šinkovič (100 m leđno) i muška štafeta 4x100 metara mešovito u sastavu Danijel Farkaš, Robert Šimon, Donald Fenjveši i Šebešćen Šinkovič.
PK Bečej je posle dva dela ekipnog Prvenstva Vojvodine u ukupnom skoru zauzeo osmo mesto sa osvojenih 19 medalja (2-6-11) i od jeseni bi trebalo da se takmiči u Prvoj ligi Vojvodine.
PK Svim star je u subotu u Kikindi predstavljalo samo dvoje plivača, jer su ostali zbog bolesti ili školskih obaveza izostali sa takmičenja. Ipak, i oslabljeni, plivači Svim stara su osvojili tri medalje. Jelena Ječanski je osvojila titulu prvakinje pokrajine u disciplini 400 metara slobodno, dok je u trci na 100 metara istim stilom na cilj stigla treća. Nikola Ratkov je u svojoj uzrasnoj kategoriji (’99.) plivajući na 400 metara slobodno osvojio bronzanu medalju. U ukupnom plasmanu Svim star je zauzeo 10. mesto.

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija