Međunarodni sajam turizma: Uspešan nastup TOB-a

  05 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Međunarodni sajam turizma koji je održan prošle nedelje, privukao je veći broj posetilaca nego ranijih godina. Kroz hale na Beogradskom sajmu prodefilovalo je preko 80.000 ljudi koji su mogli da vide bogatu ponudu preko 800 izlagača iz 41 zemlje.

Na Sajmu su se predstavili domaći i strani turoperatori i agencije koje su svoje aranžmane nudili sa popustom. Na pojedinim štandovima predstavljena je i oprema za hotele i ugostiteljstvo, a najveća atrakcija je bio sir od magarećeg mleka koji se u Evropi pravi jedino u rezervatu prirode Zasavica kod Sremske Mitrovice. Zbog svoje retkosti i cene od 1.000 evra za kilogram ovaj sir se na štandu Zasavice na Sajmu turizma čuvao pod ključem.
Na Beogradskom sajmu predstavila se i Turistička organizacija opštine Bečej (TOB) koja je sa još 35 opština svoje potencijale predstavila na štandu Turističkog saveza Vojvodine (TOV). „Koncept Turističke organizacije Vojvodine je bio da se sve opštinske organizacije predstavljaju svaki dan, što smo mi iskoristili i predstavili smeštajne kapacitete opštine Bečej, hotele `Bela lađa` i `Fantast`, ali i ostale kapacitete kao što su salaši. TOV je za svoj štand i koncept izlaganja na Sajmu dobio nagradu Beogradskog sajma što nam je veoma drago, jer smo i mi bili deo toga. Ostvarili smo nove kontakte i produbili stare sa turističkim agencijama iz Beograda i Novog Sada. Očekujem da imamo dobre efekte nastupa na Sajmu koji će se ogledati u povećanom broju gostiju u Bečeju, noćenja kao i u većem broju turističkih agencija koje će poslovati na teritoriji naše opštine“, rekao je Marijan Gujanica, direktor Turističke organizacije opštine Bečej.        

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija