Uspeh plivača iz Bečeja: Ekipno Prvenstvo Vojvodine

  05 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prvi deo ekipnog Prvenstva Vojvodine u plivanju održan je prošlog vikenda u Kikindi uz učešće 501 plivača iz 19 klubova. Takmičenje pod nazivom „Zima 2010“ imaće dva mitinga i održava se prvi put u ekipnoj formi posle skoro 50 godina. Prvenstvo je kvalifikaciono za ekipe koje se na njemu takmiče, jer će osam prvoplasiranih ekipa naredne sezone činiti Prvu ligu, dok će ostali morati da se zadovolje takmičenjem u Drugoj ligi.

U Kikindi su nastupili i bečejski plivački klubovi čiji su takmičari ostvarili dobre rezultate.

Zlato za Biljanu Božić

PK Bečej je na ovom takmičenju nastupio sa 20 plivača koji su uglavnom bili „ulaznog“ godišta, to jest godinu dana mlađi od konkurencije. Međutim, to im nije smetalo da osvoje deset medalja (1-3-6), a u ekipnoj konkurenciji su trenutno sedmi (po broju osvojenih FINA poena). Na prvenstvu u Kikindi zlatnu medalju osvojila je Biljana Božić u trci na 50 metara slobodno, a pored toga bila je i bronzana na 50 metara prsno. Srebrnu i bronzanu medalju u Kikindi su osvojili Sebastijan Sabo (srebro na 200 m mešovito, bronza na 800 m slobodno) i Aron Šinkovič (50 m delfin, 200 m prsno), a odličjem za drugo mesto okitila se i štafeta 4x200 metara slobodno u sastavu Tamaš Farkaš, Sebastijan Sabo, Laslo Balzam i Aron Šinkovič. Treći na cilj u svojoj konkurenciji stigli su Robert Šimon (50 m slobodno), Šebešćen Šinkovič (200 m leđno) i ženska štafeta na 4x200 slobodno (Marijana Stefanović, Kristina Kokot, Marina Matić i Biljana Božić).
Blizu osvajanja medalje u pojedinačnoj konkurenciji bio je i Tamaš Farkaš
(4. na 800 metara slobodno), ali satisfakcija može mu biti da vreme koje je isplivao (9:07,17) spada u kriterijum Plivačkog saveza Srbije za reprezentativnu normu. Isti uspeh postigao je i Sebastijan Sabo (800 m slobodno, juniori, 8:57,59).

Jelena Ječanski je najbolja

PK Svim star je u Kikindi predstavljalo četiri plivača koji su osvojili isto toliko medalja. Jelena Ječanski, Jovana Đurić i Nikola Ratkov (svi ’99. godište) su prvi put učestvovali na nekom zvaničnom prvenstvu pokrajine. Iako su i oni plivali sa godinu dana starijim rivalima, odmah su se okitili medaljama. Ječanski je bila najbolja u trci na 200 metara leđno i druga na 200 metara  slobodno, dok je Jovana Đurić osvojila srebro na 200 metara mešovito i bronzu u trci na 50 metara delfin. Nikola Ratkov je osvojio četvrto (200 m kraul) i peto mesto (200 m mešovito), a Nada Mandić je u Kikindi nastupila bolesna tako da je otplivala samo jednu trku.                            

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija